INFO om Onsdagsligan

ONSDAGSLIGAN 2022  Vi hoppas att 2022 ska bli ett år utan restriktioner men vi får återkomma längre fram om detta.

Onsdagsligan består av två tävlingar. Ligan och Kavajen vars Riktlinjer du kan läsa härnedan.

 Resultatrapportering under pågående säsong och info om Onsdagsligan kan man läsa om på vår hemsida som du hittar på Viksjö GK´s web. (Under rubriken Kommittéer)).

Medlemsavgiften 600kr betalas in till klubbens Bg 102-0387 och ska vara betald före första Kavajtävlingen. Detta gäller ej för nya medlemmar som kan vara med på första Kavajen som en ”provapåomgång” Därefter kan man bestämma sig för om man ska vara med resten av säsongen och då betala in medlemsavgiften på 600kr. Medlemsavgiften går i huvudsak till årsavslutningen den 24 sep. men stöttar också prisbordet under säsongen.

 Kavajen

Kostnaden för att spela en Kavajtävling är 295kr. Startavgiften är 75kr och resten är för middagen som vi gemensamt äter före kvällens prisutdelning. Kavajtävlingen (Morgonrocken) som vi haft under några år kommer från och med i år att försvinna. I år spelar vi 8 Onsdagskavajer. Kavajens resultat registreras automatiskt till GIT.

Ligan

Spelas varje onsdag under säsongen med valfri partner. Behöver alltså inte spelas med annan Onsdagsligamedlem som markör. Kan spelas när som helst under onsdagen och scorekortet lämnas i Onsdagsligans brevlåda som finns vid klubbens anslagstavlor, mittemot tävlingsrummet. Detta kort registreras inte i GIT. Detta måste du göra själv. Deltar du dessutom i Klubbens onsdagstävling så måste du lämna ett scorekort till Klubben.

 Avslutningen

Årets avslutning är lördagen den 24 september. Det är en heldag på golfbanan med ett flertal aktiviteter. Vi träffas på morgonen och äter en frukost samt lottar till en niohåls ”skojtävling” Sen blir det gemensam lunch och på eftermiddagen spelar vi en 18-hålstävling.  På kvällen gemensam middag och prisutdelning. Då koras årets vinnare i Kavajen och Ligan och därefter fria aktiviteter som för vissa slutar långt in på småtimmarna.

 

Riktlinjer för Onsdagsligan

Ligan : Spelas samtliga onsdagar under säsongen fr.o.m 1:a kavajen till onsdagen före avslutningen.

 1. De 8 bästa resultaten under säsongen räknas.
 2. För att ett resultat skall räknas måste årsavgiften vara betald före start.
 3. Spelformen för tävlingen är slaggolf, SGF:s regler gäller.
 4. Allt spel ska äga rum onsdagar med start från kl. 07.00, om teekulor och flaggplacering för dagen är gjord, eller senare under dagen. Valfri tid och partner gäller.
 5. Komplett ifyllda och signerade scorekort ska lämnas senast samma onsdag i Onsdagsligans brevlådan i Ryttargången vid anslagstavlorna, för att resultatet skall räknas.
 6. Vi tömmer brevlådan och anslår resultatet både på hemsidan.
 7. Bra sponsrade priser till de tre bästa vid säsongens slut.

Kavajen : Spelas 8 onsdagar. Pga. Corona kan det bli ändringar i programmet. Vad som gäller för detta år meddelas på Kavajens Kalender.

På Onsdagar med efterföljande gemensam middag.

 1. Speldagar år 2022 , enligt Kavajens spelschema som finns på hemsidan.
 2. För att ett resultat skall räknas måste årsavgiften vara betald före start.
 3. Spelformen för tävlingen är slaggolf, SGF:s regler gäller.
 4. Startavgiften som inkluderar middagen och betalas i Receptionen före start.
 5. Vid middagarna gäller vårdad klädsel, vilket betyder kavaj.
 6. Tävlingsansvariga utses av Onsdagsligans ledning.
 7. Scorekorten skall lämnas in enligt särskild instruktion.
 8. Antal priser ska vara minst 10% av startfältet.
 9. Poängberäkning vid varje Kavaj : Segraren får 4 poäng, plats 2-4 får 3 poäng, plats 5-8 får 2 poäng och slutligen plats 9-12 får 1 poäng.
 10. Kavaj till totalsegraren.
 11. Priser får hämtas av ombud.