Vi är tillbaka i Elitserien 2022!

Mellan den 15 - 17 juli arrangeras detta året lag SM för klubblag runt om i Sverige. Viksjös herrar spelade detta året i division 1 som är den näst högsta divisionen. Tävlingen spelades på Saltsjöbadens Golfklubb som bjöd på en fin och utmanande bana samt varmt och soligt väder. 

Varje lag består av sex spelare där fyra stycken spelar varje varv. Totalt är det 14 ronder som räknas fördelade på 2 foursome, 2 fyrbollar och 8 singlar. 

Hur gick det då för killarna? 

Vi vann! Viksjös killar lyckades efter fantastisk golfspel vinna div 1 östra och är därmed klara för Elitserien 2022. Stort grattis! Segermarginalen blev till slut 6 slag ner till tvåan Stockholms GK som bjöd upp till kamnp sista dagen efter att Viksjö gått in med 15 slags marginal inför finaldagen. 

Viksjö gjorde en fantastisk dag 1 med 2 stycken stabila foursome rundor och sen fantastiska singlar på scorer 71, 69,66 och 69.
Den fina scoren på 66 slag stod Andreas Tancred för.
En annan rond värd lite extra omnämnade var fyrbollen (bästboll) med Andreas Tancred och Daniel Svärd som gick runt på 63 slag.

Viksjö Golfklubb vill tacka Saltsjöbaden för ett bra arrangemang, fin bana, funktionärer och vädret. 

Viksjös lag bestod av följande spelare: 

Andreas Tancred
Daniel Svärd
Filip Othberg
Linus Manntz
Adam Blommé 
David Wallin

Coach: Per Johansson

Spelarna och coach vill rikta ett stort tack till alla caddies och publik som varit där och hejat, peppat och hjälp grabbarna med allt möjligt.
Ett extra tack till Emit Othberg och Martin Rökke som funnits till hands innan och under veckan för att få allt att fungera så bra som möjligt.

Nu önskar vi stort lycka till på Lag SM - Elitserien under 2022. 

 

Kommentarer

Fler artiklar