Resultat Veterantävling omg. 6

”Tiden går fort när man har roligt” sägs det. Och visst har vi roligt och trevligt på våra torsdagstävlingar. Men tävlingssäsongen närmar sig sitt slut och nu återstår endast Avslutningstävlingen den 16 september. Mer information om avslutningen kommer längre ner.

Föst en kort rapport från Torsdagstävlingen den 9 september (kanonstart kl. 08.00).

Det var en skön morgon, visserligen med en del moln, men perfekt golfväder. Så småningom kom även solen fram och det blev riktigt varmt och skönt.

59 spelare kom till start och de tre bästa resultaten i varje klass blev:

RESULTAT

KLASS A     KLASS B   KLASS C
Åke Arvidsson 72   Nils-Göran Jansson 69 Göran Wijk   72
Anders Törnroos 73   Kjell Ekström 72 Lena Lindberg   75
Thomas Lund 73   Lennart Lindholm 73 Jan Hjertén   76

Avslutningstävlingen den 16 september med kanonstart kl. 08.30 är en lagtävling (Scramble à la John). Varje lag består av fyra spelare och lottas så att hcp blir så lika som möjligt. Alla spelare slår ut på alla hål och laget väljer vilken av bollarna man ska fortsätta med. Läget markeras och alla slår därifrån, så väljer man boll igen och fortsätter på samma sätt ända tills bollen är i hål. Scramble är en omtyckt tävlingsform där alla i laget kan bidra med något – kanske ett fint inspel, en bra chip eller en värdefull putt.

En viktig regel, som kanske kräver lite taktiskt tänkande, är att alla fyra spelarna måste ha fyra utslag på hålen 1-16. På Viksjös hål 17 och 18 är det fritt fram att välja utslag. Lagledarna kommer att få skriftlig info om reglerna.

Vi hoppas på ett stort deltagande och kommer att premiera många av lagen med priser.

Anmälan senast tisdag 13 september kl. 13.00.

VÄLKOMNA!