JMI - Junior Masters Invitational

Alexander Norén beskyddare av Junior Masters Invitational

Junior Masters Invitational är en golftävling för eliten av Sveriges juniorgolfare, upp till 21 år. JMI, som i sin förkortning betyder Junior Masters Invitational, är den organisation som alltsedan starten 1994, helt ideellt organiserat tävlingen i samarbete med Svenska Golfförbundet. Junior Masters Invitational är den årliga tävlingen.

JMI:s idé är, att via ett antal tävlingar runt om i landet, inbjuda de bästa i varje tävling till en Sverigefinal, Junior Masters Invitational. Naturligtvis ställs vissa krav på dessa tävlingar vilka dock är fristående från JMI men benämns "JMI-tävling".

I syfte att Sveriges bästa juniorer ska få möta internationellt motstånd på hemmaplan, så är även andra Europeiska länder inbjudna via sina golfförbund. Norge, Danmark och är trogna gäster och i år kan de förhoppningsvis få sällskap av ytterliga något land.

JMI:s intention är att Junior Masters Invitational ska efterlikna de stora Masterstävlingarna i Europa med allt vad det innebär och efter de förutsättningar som finns.

Läs mer om anmälan och datum för årets JMI-tävlingar 2019 på deras hemsida>>>