Sommarläger för dig mellan 8-14 år

Välkommen till vårt populära Sommarläger.

Anmäl dig här

Juniorer i åldern 8-14 år är välkomna att vara med på ett roligt och lärorikt fyradagars läger. Lägret startar 14 juni och avslutas 17 juni med Teen cup och gemensamma aktiviteter. Vi kommer att dela in juniorerna så gott det går efter ålder och efter nivå (hcp). Detta för att alla ska få utveckling och utmaningar på den nivå man befinner sig. Det finns möjlighet att önska att vara i samma grupp som en kompis och det kommer vi att ta hänsyn till när vi planerar grupperna. Anmälan och betalning för lägret sker längre ner på denna sida.

I avgiften för Sommarlägret ingår bl a:

- Träning och spel på bana alla lägerdagar
- All träning planeras av PGA-utbildad tränare
- All träning utgår från Svenska golfförbundets material Golfäventyret
- Häftet Golfäventyret ingår för dem som inte fått den på träning
- Lunch och mellanmål ingår dagligen
- Överraskning
- Startavgift till Teen Cup 2020
- Avslutningsaktiviteter

Information om lägret
Lägret pågår från söndagen den 14 juni t o m onsdagen den 17 juni mellan klockan 09:00 - 16:00 varje dag. Morgonpassning finns som tillval mellan klockan 8.00 - 9.00 måndag - onsdag för dem som behöver. Det är då en något högre avgift för lägret. Samling och upprop för alla juniorer sker varje morgon utanför ingången till klubbhuset.

På Sommarlägret är det i första hand våra äldre utbildade ungdomscoacher som tar hand om barnen. Vi jobbar utifrån materialet Golfäventyret och tränar på våra övningsområden och på banan. Att på egen hand kunna komma ut och spela på bana är otroligt viktigt. Vi kommer därför att gå igenom stegen för det med dem som behöver. Under träningen går vi igenom alla delar av spelet såsom järnslag, driver, bunker, putt etc.
Vi har också som mål att alla ska ha spelat två rundor på banan. En av rundorna är Teen Cup. Teen Cup spelas på den nivå spelaren är på. Teen Cup är upplagd som en tävling för att alla spelare ska få känna på hur det är, men inga resultat visas för de som är upp till 12 år. Juniorer från 13 års ålder med hcp 36 kan ställa upp i Teen Cup klubbkval på 18-hålsbanan. Föräldrar behövs som markörer för spelarna som spelar Teen Cup på 9-hålsbanan. Uppgiften är att hjälpa barnen runt på banan under trevliga former och hjälpa till att räkna antal slag. Ingen tidigare förkunskap om golf eller golfregler behövs!

Efter avslutad tävling får alla deltagare medalj och diplom. Dagen avslutas med diplomutdelning och roliga aktiviteter på Stora Övningsfälet. Föräldrar är välkomna att vara med på avslutningen från klockan 14.00

Pris för Sommarlägret 2020 är:

1 695 kr - EJ morgonpassning
1 850 kr - MED morgonpassning*

*Morgonpassning: Morgonpassning finns för dig som behöver lämna tidigare. Måndag - onsdag klockan 8.00 kommer det att finnas ledare på plats vid Juniortrappan för att ta emot dem som anmält intresse.
OBS! Vid överanmälningar har medlemmar i Viksjö GK eller Järfälla GK förtur så länge de har anmält sig inom utsatt anmälningstid.

Juniorer upp till 13 år som är medlemmar i Viksjö GK och har lägst 36 i hcp och endast vill spela Teen Cup onsdagen den 17 juni, betalar 250 kr. Teen Cup är en heldagsaktivitet med tävling och gemensam avslutning på Stora övningsfältet. Överraskning ingår ej i priset.

Tänk på.
Vi kommer att vara ute så ta med "kläder för väder" och gärna en påse med extrakläder. Kläder kan förvaras på klubben under lägret. Ta gärna med en extra frukt, vattenflaska och alla klubbor till varje lägerdag. För dig som inte har egna klubbor så finns det att låna.

Anmäl dig här

Sista anmälan är 7 juni.

Välkommen på läger!
Kom, träffas och trivs på Viksjö Golfklubb!