Therése Larsson

Therése Larsson är vårt nyaste tillskott i tränarkåren på Viksjö GK. Therése är uppväxt i Örebro och har en bakgrund som tävlingsspelare. Resan startade på Lanna Lodge Golfresort (gamla Örebro GK) och när hon fyllde 16 flyttade hon till Ljungbyhed i Skåne, för att gå Riksidrottsgymnasium (RIG) i golf. Efter tre år på RIG gick flytten vidare mot Halmstad och Scandinavian School of Golf, numera Elitmiljö Halmstad. Där fortsatte golfträningen på hög nivå, med andra som ville nå samma mål och utöver det läste hon till sig en kandidatexamen i Filosofi, med inriktning idrottspsykologi. 

Som 14-åring gjorde hon sitt första uppträdande i landslaget och fick chansen att vara med där under 5 år. 2013 kvalade hon till Ladies European Tour och sina sista 4 år som tävlingsspelare, innan slutet 2016, gjorde hon som proffs. Totalt sett har Therése spelat golf i 19 år och 12 av dem har innefattat tävlingsgolf. 

 

Efter livet som tävlingsspelare har Therése jobbat på Dormy och på Svenska Golfförbundet. Hon har också hunnit med några coachuppdrag för Swedish Golf Team. Efter sommaren 2019 började hon hos oss på Viksjö golfklubb och jobbar här som tränare och junioradministratör. År 2018 startade Therése på PGA:s Högre tränarutbildning och kommer att bli klar i mars 2021. 

 

"Jag vill att alla golfare ska förstå mer om deras egen golf. Det blir lättare att hjälpa sig själv och det är alltid roligare med mer kunskap. Jag vill göra det så enkelt som möjligt men också få eleven att förstå att förändring, oavsett vad det gäller, kräver träning och tid"