Philip Robinson - PGA-Professional och Junioransvarig

Philip är uppvuxen i Täby men bor numera på Lidingö med sin sambo och två barn. Philip fick sitt Gröna Kort som 12 åring men höll första gången i en golfklubba redan som 6 åring.

Philip började arbeta på Viksjö Golfklubb deltid, en kväll i veckan hösten 2011, för att sedan jobba heltid från och med 2012. Han kommer närmast från Vallentuna Golfklubb där han spenderade ungdomsåren och arbetade i reception och kansli samt med juniorträning, nybörjare och medlemmar 2006-2011.

Philip har:

• studerat på Gymnastik-och Idrottshögskolan i Stockholm samt lärarutbildning på Lärarhögskolan i Stockholm.
  • genomgått PGA och SGFs Tränarutbildning 2010-2013.
  • från början sina rötter inom fotbollen och lagidrott och spelade som bäst i division 2.

Största merit inom golfen:

- 2016 vinnare av PGA ClubPro Mästerskapen (Tränarnas egna Svenska Mästerskap).

Philips mål med golf är att arbeta med det som finns och utveckla det till dess fulla potential. Vi är alla olika och kan därför inte svinga precis likadant. Viktigt att komma ihåg att processen till förändring och förbättring äger spelaren själv och jag som tränare är din guide på vägen. Ett par andra viktiga faktorer för att utvecklas maximalt i golfen är glädje och ödmjukhet. Glädje har en förmåga att skapa harmoni och trygghet och med hjälp av dessa två redskap kan man komma långt. Ödmjukhet till spelet och leken vi utövar är en annan faktor som man måste ta hänsyn till för att förstå att det inte alltid är så lätt som man vill.

”Tillsammans kan vi göra golf riktigt kul!”

För bokning av lektion med Philip, klicka här>>>
Logga in med ditt Golf-ID och din personliga kod, sök sedan upp Philip Robinson för att hitta en ledig lektionstid.