PGA Professionals

Per Johansson

PGA Professional & Idrottsansvarig

Per Johansson är 43 år och har spelat golf sedan han var 9 år. Per kom till Viksjö Golfklubb säsongen 2008 efter att ha varit tränare på Lagans Golfklubb 2007 och på Skinnarebo G&CC 2002 - 2006. Under tiden på Skinnarebo G&CC genomgick han PGA's och SGF's Tränarutbildning (TU) 2003 - 2006. Sista året på Skinnarebo var Per även ansvarig för Sanda Golfgymnasium i Jönköping. Han är givetvis medlem i PGA och har kategori M4. Per är utbildad TPI (Titleist Performance Institute) Instructor Level 1 och inom Custom Fitting. 

Golfandet började på Marks GK i Kinna, Västergötland. Efter färdigt gymnasium (Marks Golfgymnasium) gick senare flytten till USA och college. I USA läste Per Idrottsvetenskap kombinerat med Företagsekonomi. Examen fick han våren 2000 och efter 6 år i USA kom han tillbaks till Sverige 2001. Väl hemma i Sverige så föll det sig naturligt att börja arbeta inom golfen då det varit en stor del av Pers liv. 

Pers mål i tränaryrket är att göra golfaren medveten om mer än bara golfsvingen. Han vill även göra spelaren medveten om ex. utrustning, fys. träning och mental träning.

För bokning av lektion med Per, klicka här>>>
Logga in med ditt Golf-ID och din personliga kod, sök sedan upp Per Johansson för att hitta en ledig lektionstid.

 

Philip Robinson

PGA Professional

Philip är uppvuxen i Täby Kyrkby och fick som 12 åring sitt Gröna Kort. Philip började arbeta på Viksjö Golfklubb deltid, en kväll i veckan hösten 2011, för att sedan jobba heltid från och med 2012. Han kommer närmast från Vallentuna Golfklubb där han spenderade ungdomsåren och arbetade i reception och kansli samt med juniorträning, nybörjare och medlemmar 2006-2011.

Philip har:

  • studerat på Gymnastik-och Idrottshögskolan i Stockholm samt lärarutbildning på Lärarhögskolan i Stockholm. 
  • genomgått PGA och SGFs Tränarutbildning 2010-2013.
  • från början sina rötter inom fotbollen och lagidrott och spelade som bäst i division 2.

Philips mål med golf är att arbeta med det som finns och utveckla det till dess fulla potential. Vi är alla olika och kan därför inte svinga precis likadant. Ett par andra viktiga faktorer för att utvecklas maximalt i golfen är glädje och ödmjukhet. Glädje har en förmåga att skapa harmoni och trygghet och med hjälp av dessa två redskap kan man komma långt. Ödmjuket till spelet och leken vi utövar.

”Tillsammans kan vi göra golf riktigt kul!”

För bokning av lektion med Philip, klicka här>>>
Logga in med ditt Golf-ID och din personliga kod, sök sedan upp Philip Robinson för att hitta en ledig lektionstid.

Therése Larsson

PGA Qualified trainee & junioransvarig

Therése Larsson är vårt nyaste tillskott i tränarkåren på Viksjö GK. Therése är uppväxt i Örebro och har en bakgrund som tävlingsspelare. Resan startade på Lanna Lodge Golfresort (gamla Örebro GK) och när hon fyllde 16 flyttade hon till Ljungbyhed i Skåne, för att gå Riksidrottsgymnasium (RIG) i golf. Efter tre år på RIG gick flytten vidare mot Halmstad och Scandinavian School of Golf, numera Elitmiljö Halmstad. Där fortsatte golfträningen på hög nivå, med andra som ville nå samma mål och utöver det läste hon till sig en kandidatexamen i Filosofi, med inriktning idrottspsykologi. 

Som 14-åring gjorde hon sitt första uppträdande i landslaget och fick chansen att vara med där under 5 år. 2013 kvalade hon till Ladies European Tour och sina sista 4 år som tävlingsspelare, innan slutet 2016, gjorde hon som proffs. Totalt sett har Therése spelat golf i 19 år och 12 av dem har innefattat tävlingsgolf. 

 

Efter livet som tävlingsspelare har Therése jobbat på Dormy och på Svenska Golfförbundet. Hon har också hunnit med några coachuppdrag för Swedish Golf Team. Efter sommaren 2019 började hon hos oss på Viksjö golfklubb och jobbar här som tränare och junioradministratör. År 2018 startade Therése på PGA:s Högre tränarutbildning och kommer att bli klar i mars 2021. 

 

"Jag vill att alla golfare ska förstå mer om deras egen golf. Det blir lättare att hjälpa sig själv och det är alltid roligare med mer kunskap. Jag vill göra det så enkelt som möjligt men också få eleven att förstå att förändring, oavsett vad det gäller, kräver träning och tid"   

 

För bokning av lektion med Therése, klicka här>>>
Logga in med ditt Golf-ID och din personliga kod, sök sedan upp Therése Larsson för att hitta en ledig lektionstid.