Summering av årets seriespel för H80, H70 o H60

Nu summerar vi seriespelet för i år och konstaterar att det har varit precis lika kul som vanligt. Det är trevligt att få komma ut och spela lite olika banor och träffa andra duktiga golfare och stämningen är hela tiden hjärtlig.

Liksom tidigare år är varje ålderskategori indelat i divisioner med fyra grupper i vardera divisionen. Lagen möts vid fyra tillfällen på respektive hemmabana och laget består av fyra spelare och alla spelar på scratch. Man får bara representera ett lag i varje spelomgång men kan representera ett annat lag i andra spelomgångar.

Först måste vi lyfta H80 laget som vann sin grupp i division 1 och är klara för slutspel för tredje året i rad. De segrade med 21 poäng av 24 möjliga före Åkersberga 18 p, Bro Bålsta 9 p och Nacka 0 p. I laget har spelat Stig Bergstedt (Kapten), Lennart Nilsson, Bernt Fomin, Kjell-Åke Havborg, Svein Michelsen och Åke Nyberg.

H80 lag 2 har spelat i division 2 och vunnit sin serie men kan inte avancera till div 1 då varje klubb bara får ha ett lag i division 1. De vann på 9 p av 12 möjliga före Kyssinge 5 p och Arninge 4 p. Laget har representerats av Jan Hjertén, Jan L Andersson, Hans Hansson, Åke Nyberg, Åke Piehl och Karl-Gustav Melin.

H70 lag 1 har spelat i division 1 och utkämpade en hård match mot Wäsby om finalplatsen. Det var hårt in i de sista matcherna men på hemmaplan var Wäsby det starkare laget. Wäsby segrade på 9 p av 12 möjliga, Viksjö 7 p och Österåker på 2 p. Laget behåller in sin plats i division 1 till nästa år. Anders Törnroos (kapten), Åke Arvidsson, Lennart Grandelius, Christer Eriksson och Tommy Moodh har spelat.

H70 lag 2 vann för tredje året i rad sin division 2 men kan inte gå upp till division 1 då lag 1 spelat bra och behåller sin plats i högsta divisionen. Viksjö vann på 20 p av 24 möjliga före Täby 10 p, Vallentuna 9 p och Bro Bålsta 9 p. I laget spelade Lars Engström (kapten), Björn Berntzon, Christer Eriksson, Hans Webert, Anders Törnroos, Tommy Moodh och Ulf Sternbrink.

H70 lag 3 har spelat i division 4 och vann sin grupp på maximala 12 p före Ljusterö 3 p och Sofielund 3 p. Laget har representerats av Lars Erlandsson (kapten), Christer Nilsson, Lennart Helgesson, Ulf Sternbrink, Åke Öhman, Mats Engren och Lennart Grandelius. I och med segern så avancerar laget till division 3 nästa år.

För H60 lag 1 som blev uppflyttat till Div 1 efter förra säsongen och förväntade att det skulle få det tuffare i år. Det blev det också men inte värre än att de knep en andraplats efter Stockholm som var överlägsna. De vann på maximala 24 p före Viksjö 12 p, Österåker 7 p och Täby 5 p. I laget har spelat Pål Jacobson (kapten), Tapani Keinänen, Toni Sohlin, Staffan Temrell och Peter Johansson.

För H60 lag 2 har det hela tiden varit tight. Tabellen har varit hoptryckt i div 2 och alla lag hade chansen inför sista omgången. Tyvärr drog Viksjö det kortaste strået och det blir nedflyttning till 3:an nästa år. Kungsängen vann på 15 p före Brollsta 12 p, Åkersberga 12 p och Viksjö 9 p. Laget har representerats av Mats Lidemark, Lars Hedman, Jack Robinson, Hans-Eric Almström, Åke Karlson, Lars Petterson, Kjell Lindberg och Peter Lundvall.

Tack till alla som deltagit i årets seriespel för goa 60+ gubbar och vi ser redan fram emot nästa år. Innan dess så hejar vi på H80 som är i slutspel på Wäsby GK i mitten av september. Övriga klubbar till slutspel är Ågesta, Troxhammar och Huvudstaden. Kapten Stickan har redan laget klart. Det blir Åke Nyberg, Lennart Nilsson, Bernt Fomin och Kjell-Åke Havborg. Vi önskar dem lycka till och hoppas det ska gå vägen för fjärde året i rad.

Veteransektionen/Lasse Engström