Allmän information

Vår dröm på Viksjö GK är att alla ska kunna spela golf efter sin egna förmåga. Verksamheten på Viksjö GK utgår från vår värdegrund som lyder:

Alla barn och ungdomar som väljer golf ska få vara med i en verksamhet med GLÄDJE, GEMENSKAP & UPPMUNTRAN genom UTMANING & UTVECKLING i en åretruntverksamhet i progression med tränare & ledare i nära samarbete = GLÖD i klubben!

Värdegrunden uppnår vi genom att Träffas, Trivas, Träna och Tävla. Klubbens Juniorsektion har till uppgift att säkerställa att vår värdegrund efterlevs.
Klubben erbjuder nivåanpassad golf- och fysträning året runt för alla åldrar.

Vi som jobbar på Viksjö Golfklubb tycker själva att vi har en fantastisk juniorverksamhet som vi vill välkomna er till! På Viksjö har vi organiserad träning för juniorer mellan 6-21 år men vi arbetar även aktivt för att behålla de som är mellan 22-25 år, bl a genom fortsatt träning och som unga ledare.
Läs mer om Golfkul 6-7 år, Knatte 8-11 år och Ungdom 12-21 år under respektive länk. Där hittar du också anmälan till träning och läger.
Är du över 12 år och vill prova på golf föreslår vi en nybörjarkurs som du hittar du här. Kontakta gärna oss tränare via mejl om du är osäker, tranare@viksjogk.se

Träningen på Viksjö GK bedrivs av våra PGA utbildade tränare Per och Philip tillsammans med utbildade föräldrar, ledare och coacher. All träning utgår ifrån boken Golfäventyret som är ett utmärkt verktyg för att utveckla din golf. Alla träningspass för Golfkul och Knatte är uppdelade i ett träningsmoment och ett spelmoment. För Ungdomar mellan 12-21 år ingår ett spelpass per vecka på banan.

Utöver ordinarie träning erbjuder vi också möjlighet att vara med i klubbens egen tränings- och tävlingstrappa. Den ger spelaren möjlighet att utvecklas från 30,-50-banan till Fredagstrappan vidare till vår egen Fredagstävling på 18-hålsbanan. Ambitionen är att ge spelaren möjlighet att förbättra sitt golfspel genom att erbjuda handikapgrundande speltillfällen.
En spelares vilja att tävla utanför klubben uppmuntras och stöds på många olika sätt, t ex genom utbildning, information, fokus på individuellt spel och lagspel på alla nivåer. Målet är att alla juniorer ska hitta glädjen i spelet golf och fortsätta spela så länge som möjligt då det finns lika många sätt att förhålla sig till golf som det finns spelare!
På klubben finns kunskap om vad som krävs för att den som vill ska kunna ta sig från 30-banan via golfgymnasium till college i USA och vidare.

Vi hoppas att du kontaktar oss för mer information om hur du och/eller ditt barn kan vara med.

Varmt välkommen till ungdomsverksamheten på Viksjö Golfklubb!