Idrottslyftet Järfälla

Idrottslyftet är för dig mellan 7-20 år. Nu kan du prova på 26 olika idrotter genom Idrottslyftet.

Kanske funderar du på hur det skulle vara att fäkta, spela tennis eller bowla? Idrottslyftet ger dig möjlighet att prova på olika idrotter för att se vilken som passar dig bäst. Bra motionsvanor ökar koncentrationsförmågan, gör dig piggare, friskare, starkare och ger bättre ork både fysiskt och psykiskt.

De medverkande idrottsföreningar i Idrottslyftet i Järfälla erbjuder:
Alpint, Badminton, Basket, Bordtennis, Bowling, Bågskytte, Cricket, Cykling, fotboll, fäktning, Golf, Innebandy, Kampsport, Längdskidor, Löpskytte, Orientering, Simning, Skytte, Tennis

Skolan avsätter tid till idrottslyftet

Elever mellan 7 och 20 år får, genom idrottslyftet, möjligheten att prova på en rad olika idrottsaktiviteter under skolåret. Huvudinriktningen är att öppna dörren till idrotten för fler barn och ungdomar samt att utveckla verksamheten upp i åldrarna och utbilda ledare. Allt arbete ska utgå från jämställdhets- och jämlikhetsperspektiv.

Så här fungerar det

En ledare för en idrottsförening kommer till ditt barns skola och låter eleverna prova den idrotten. Ibland får eleverna åka till föreningens lokal. Föreningen ger eleverna en lekfull idrottstimme och mer information om när föreningen har träningar. Dessa verksamheter sker utanför det ordinarie ämnet Idrott och Hälsa.

Syfte

Syftet är att uppmuntra eleverna till mer rörelse med hjälp av idrottsrörelsens olika föreningar. Genom att alla elever får prova på olika idrotter blir de kanske nyfikna och inspirerade till att börja idrotta i en förening på fritiden. Att idrotta i förening ger gemenskap, glädje och grundläggande sunda motionsvanor.

När du provat och vill veta mer

Kontakta skolans kontaktperson som kan ge dig mer information om Idrottslyftet och idrottsföreningarna. Kontaktuppgifter till idrottsföreningarna hittar du på baksidan. De kan berätta mer om vilka grupper och tider som kan passa dig.

Ängsjölyftet

I samband med Ängsö Friluftsgård erbjuds skolorna aktiviteter i form av varpa, golf, orientering, scouting, casting, bågskytte, fiske, paddling och samarbetsövningar mm.

Bruketlyftet

I samarbete med svenska skidförbundet projekt, "Alla på snö", erbjuds elever i åk 4 en skiddag vid Brukets skidbacke

Olympic Day

I samarbete med Svenska olympiska kommittén.

Idrottslyftet Järfälla är ett samarbete mellan skolor, idrottsföreningar samt Kultur, demokrati- och fritidsförvaltningen.
Läs mer på www.jarfalla.se/idrottslyftet och följ oss på facebook - Idrottslyftet Järfälla.

Samordnare Idrottslyftet Järfälla

Aziz Alkass, azizkashicho@yahoo.se