Svingstudion

Svingstudion (Swing Catalyst)
2012 var första året som Viksjö GK tog svingstudion i bruk. Sedan dess har den varit välbesökt med golfare som vill ta lektioner. Vi vill att varje lektion ska vara lite av en upplevelse. De allra flesta tar en lektion för att de vill bli bättre på golf och kunna njuta mer av det. Vi har tekniska redskap i studion för just detta ändamål. Det är inte nödvändigt att använda dessa hjälpmedel men det är ett väldigt bra komplement för att förstå vad som händer och varför det händer under ett golfslag.

Flightscope X2 Elite
Under svinglektioner och custom fitting lektioner har vi våran Flightscope X2 Elite launchmonitor. X2 Elite är en doppler radar med nrämast militärisk precision där vi får ut svinghastighet, bollhastighet, spinn på bollen och längd på slaget för att nämna några. Ett väldigt bra komplement under en lektion för att visa vad som händer under slaget.

BodiTrak
BodiTrak är en matta som du har under fötterna när du slår för att se viktförflyttning och var du har trycket på foten när du slår. KAn kopplas ihop med Flightscope eller bara köras ensam.

Focus band
FocusBand är ett träningsredskap med 3 stycken sensorer som mäter hjärnans aktivitet. Att träna hjärnan är ofta associerat med att läsa böcker och prata med en psykolog i samtal. Men det behöver inte alltid vara så. Med FocusBand kan du uppnå ett lugnare mindset genom enkla övningar.
Genom att först bara ta på sig bandet och låta hjärnan göra sitt kan du sedan genom att använda enkla audiotiva och visuella återkopplingar ändra hjärnans inställning.
Detta kallas nevrofeedback, eller att träna hjärnan.
Prova och se om du inte kan flytta din kraft till inifrån och inte så mycket utifrån dig själv.

Sams Puttlab
Har du någonsin funderat på att förbättra din puttning men aldrig vetat var i stroket problemet sitter?
Nu är gissningarna ett minne blott. SAM PuttLab används dagligen av världens bästa coacher och spelare. Med hjälp av senaste teknologi SAM PuttLab och ett fungerande träningskoncept hjälper vi våra spelare att utveckla sin puttning.