PGA Professionals

Per Johansson

PGA Professional & Idrottsansvarig

Per Johansson är 43 år och har spelat golf sedan han var 9 år. Per kom till Viksjö Golfklubb säsongen 2008 efter att ha varit tränare på Lagans Golfklubb 2007 och på Skinnarebo G&CC 2002 - 2006. Under tiden på Skinnarebo G&CC genomgick han PGA's och SGF's Tränarutbildning (TU) 2003 - 2006. Sista året på Skinnarebo var Per även ansvarig för Sanda Golfgymnasium i Jönköping. Han är givetvis medlem i PGA och har kategori M4. Per är utbildad TPI (Titleist Performance Institute) Instructor Level 1 och inom Custom Fitting.

Golfandet började på Marks GK i Kinna, Västergötland. Efter färdigt gymnasium (Marks Golfgymnasium) gick senare flytten till USA och college. I USA läste Per Idrottsvetenskap kombinerat med Företagsekonomi. Examen fick han våren 2000 och efter 6 år i USA kom han tillbaks till Sverige 2001. Väl hemma i Sverige så föll det sig naturligt att börja arbeta inom golfen då det varit en stor del av Pers liv.

Pers mål i tränaryrket är att göra golfaren medveten om mer än bara golfsvingen. Han vill även göra spelaren medveten om ex. utrustning, fys. träning och mental träning.

För bokning av lektion med Per, klicka här>>>
Logga in med ditt Golf-ID och din personliga kod, sök sedan upp Per Johansson för att hitta en ledig lektionstid.

Philip Robinson

PGA Professional & Junioransvarig

Philip är 33 år och uppvuxen i Täby men bor numera i Stockholm och har spelat golf sedan han var 12 år. Philip började arbeta på Viksjö Golfklubb deltid, en kväll i veckan hösten 2011, för att sedan jobba heltid från och med 2012. Han kommer närmast från Vallentuna Golfklubb där han spenderade ungdomsåren och arbetade i reception och kansli samt med juniorträning, nybörjare och medlemmar 2006-2011.

Philip har:

• studerat på Gymnastik-och Idrottshögskolan i Stockholm samt lärarutbildning på Lärarhögskolan i Stockholm.
  • genomgått PGA och SGFs Tränarutbildning 2010-2013.
  • från början sina rötter inom fotbollen och lagidrott och spelade som bäst i division 2.

Philips mål med golf är att arbeta med det som finns och utveckla det till dess fulla potential. Vi är alla olika och kan därför inte svinga precis likadant. Ett par andra viktiga faktorer för att utvecklas maximalt i golfen är glädje och ödmjukhet. Glädje har en förmåga att skapa harmoni och trygghet och med hjälp av dessa två redskap kan man komma långt. Ödmjuket till spelet och leken vi utövar.

”Tillsammans kan vi göra golf riktigt kul!”

För bokning av lektion med Philip, klicka här>>>
Logga in med ditt Golf-ID och din personliga kod, sök sedan upp Philip Robinson för att hitta en ledig lektionstid.